Ny rekord-diamant?

Rekordstor rosa diamant

Rekordstor rosa diamant fra Argyle Australia

Man har i Rio Tinto’s Argyle mine funnet det som antakelig er Australias største rosa diamant.

Den 12.76 karat store rosa diamanten ble avdekket ved Argyle minen i Øst Kimberley regionen i vestre Australia.
Diamanten har fått navnet «The Argyle Pink Jubilee».

Argyle Pink Jubilee er en lys rosa diamant, lik i farge som «Williamson Pink», som  den engelske dronningen fikk i bryllupsgave og som deretter ble satt inn i en brosje for hennes kroning.

Richard How Kim Kam, som har jobbet for Argyle i 25 år, startet 12. februar arbeidet med å polere den fantastiske rosa diamanten. Etter to måneder med nøye vurdering og planlegging, vil det ta ca 10 dager å slipe og polere diamanten.  «Jeg skal ta det veldig forsiktig – jeg vet at hele verden ser på.», uttalte Kim Kam.

Når diamanten har blitt kuttet og polert vil den bedømmes av et team av internasjonale eksperter og vist frem for verden, før den vil bli solgt som del av det ikoniske Argyle Pink Diamonds Tender senere i år.

Sjefen for Argyle Rosa Diamonds, Josephine Johnson uttaler: «Denne sjeldne diamanten genererer utrolig spenning.  En diamant av dette kaliberet er enestående -.. Det har tatt 26 år å grave opp denne steinen, og vi ser sannsynligvis aldri en slik sten igjen. Den personen som får den ære av å bære denne bemerkelsesverdige rosa diamanten vil være utrolig heldig. »

Mer enn 90 prosent av verdens rosa diamanter kommer fra Argyle gruven.

Store rosa diamanter har en tendens til å gå til museer, ressurssterke kongefamilier,  eller så ender de opp hos auksjonshus som Christies eller Sothebys. Christies har kun auksjonert bort 18 polerte rosa diamanter på over 10 karat i sin 244 år lange historie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s