Kjempediamant funnet i Sør-Afrika

En kriddhvit og kjempestor diamant er funnet i Cullinangruven. Rådiamanten veier hele 507,55ct (ca. 101,5 gram) og ender da opp et sted på topp 20 listen over de største rådiamantene som noen gang er funnet. I tillegg sies diamanten å være av svært god kvalitet, og eksperter anslår verdien til ca 20 millioner dollar.
Diamanten ble funnet i Petra-gruven i Sør-Afrike. I denne gruven ble også den berømte ”Cullinan” (https://diamantsmykker.com/diamanter-info-og-fakta/11-av-verdens-mest-berømte-diamanter/), som fortsatt holder rekorden som verdens største rådiamant av edelstenkvalitet. Deler av Cullinan er nå en del av de britiske kronjuveler
Diamanten ble funnet tirsdag 22. september 2009, og den har fortsatt ikke fått navn
Nå undersøkes stenen grundig av eksperter, for å avgjøre dens eksakte verdi. En 480 karat diamant som ble funnet i fjor, var vedt 18 millioner dollar, eller 104,8 millioner kroner.
Aksjene i Petra-gruven gjorde naturlig nok et byks etter nyhetene om funnet…
Rådiamant 507,55 carat

Rådiamant 507,55 carat

En kriddhvit og kjempestor diamant er funnet i Sør-Afrika. Rådiamanten veier hele 507,55ct (ca. 101,5 gram) og ender da opp et sted på topp 20 listen over de største rådiamantene som noen gang er funnet. I tillegg sies diamanten å være av svært god kvalitet, og eksperter anslår verdien til ca 20 millioner dollar.

Diamanten ble funnet i Petra-gruven i Sør-Afrika. I denne gruven ble også den berømte ”Cullinan”, som fortsatt holder rekorden som verdens største rådiamant av edelstenkvalitet. Deler av Cullinan er nå en del av de britiske kronjuvelene.

Diamanten ble funnet tirsdag 22. september 2009, og den har fortsatt ikke fått navn. Nå undersøkes stenen grundig av eksperter, for å avgjøre dens eksakte verdi. En 480 karat diamant som ble funnet i fjor, var vedt 18 millioner dollar, eller 104,8 millioner kroner.

Aksjene i Petra-gruven gjorde naturlig nok et byks etter nyhetene om funnet. Ikke rart at mannen på bildet er så blid… 🙂

Kjempestor diamant

Kjempestor diamant

One response to “Kjempediamant funnet i Sør-Afrika

  1. Tilbaketråkk: Ny rekord for uslipte diamanter « Smykkebloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s