Rekorddyr diamant

 

 

Tidenes dyreste diamant

Tidenes dyreste diamant

 

Midt i den finansielle krisen ble det solgt en 35.56-carat blå diamant for rekordpris på auksjonshuset Christie’s.  Wittelsbach-diamanten, en gråblå edelsten ble onsdag 10. desember solgt for $ 24,3 millioner, og knuste dermed den forrige rekorden for diamanter solgt på auksjon. Forrige rekord lød på $ 16,5 millioner for en diamant på 100 carat som ble solgt i Genève i 1995.  Det var Laurence Graff, fra Graff Diamanter, som snappet opp diamanten foran nesen på Aleks Paul fra Essex Global Trading, en diamanthandler basert i New York.  Salget satte også ny verdensrekord pris for smykke, uansett kategori, solgt på auksjon. 

Wittelsbach-diamanten, offisielt kjent som «Der Blaue Wittelsbacher,» kan spores helt tilbake til det 17. århundre. I 1664, inkluderte Kong Philip IV av Spania (1605-1665) denne diamanten som en del av medgiften for datteren hans, Infanta Margarita Teresa (1651-1673), da hun ble forlovet med Leopold I av Østerrike (1640-1705). Diamanten ble senere en del av de østerrikske og bayerske Kronregalier. 

Wittelsbach-diamanten  har siden 1964 vært en del av en privat samling og onsdag ble den for første gang på 80 år lag ut for salg på det åpne marked.

Oppdatering 12/5-09: Wittelsbach-diamanten er ikke lengre verdens dyrest. Dette er nå verdens dyreste: https://diamantsmykker.com/2009/05/14/verdens-dyreste-diamant/

2 responses to “Rekorddyr diamant

  1. Tilbaketråkk: Ny diamantrekord « Smykkebloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s