Fakta om diamanter

Diamanten er først og fremst knyttet til romantikk og kjærlighet, og diamanten er selvfølgelig den aller mest berømte og populære edelstenen.

En diamant varer virkelig evig. Det er ingen materialer på jorda som er hardere, og diamanten vil derfor beholde sin glans for alltid, og således ikke merkes av tidens tann. Grekerne trodde diamanter var gudenes tårer, og grekerne mente at bæreren av en diamant ville tilkjennes renhet, kjærlighet og lykke. Noen kulturer mente også at diamanten forbedrer sinnet og kroppens vitalitet.

Når man sliper en hvit, klar diamant til perfeksjon, er det ingen edelsten som kan konkurrere med dens blendende skjønnhet.
Hver eneste skinnende diamant har sin egen ”personlighet”, med særegen brillianse, ild og glans.
Det er derfor ikke merkelig at diamanten i dag symboliserer kjærlighet og evig troskap og ofte benyttes i forbindelse med forlovelser og bryllup. Les mer her: https://diamantsmykker.com/diamanter-info-og-fakta/

2 responses to “Fakta om diamanter

 1. Hei mye god info på bloggen din! Det jeg lurer på er om en diamant kan bli møkkete/ skadet og se pikert ut? Jeg har en ring som jeg synes er annerledes enn jeg husker ved at den ser pikert ut i kantene ( fire steiner som sitter sammen.) Dette har jeg ikke lagt merke til før nemlig. Jeg har vasket den i rensevann kjøpt hos gullsmed men ingen endring. Er det noe materiale som kan ødelegge glansen eller hva kan ha skjedd? Mvh monica

  • Hei Monica,

   Takk for skryt. En diamant kan definitivt bli midlertidig skitten og matt. Diamanter tiltrekker seg fett, og kan fort bli matte av forskjellige såpeprodukter.
   Men, du sier at du har vasket de i rensevann fra en gullsmed, og det bør ta fettet. Prøv i tillegg med en liten tannbørste. Les mer om smykkepleie.

   Det finnes ellers ingenting i våre omgivelser som kan ødelegge glansen i en diamant. Når det er sagt kan de skades ved at de utsettes for harde slag. Anbefaler at du tar de med til en gullsmed for nærmere inspeksjon.

   Mvh

   Terje

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s